collezione peuterey Shkenca dhe teknologjit

peuterey rivenditori Shkenca dhe teknologjit

Zri i Rusis Tashm q prej disa dit tifoz e Lojrave Olimpike Dim n So jan duke ndjekur me k betejat e p sportive t njer m t fort t planetit. Natyrisht, kjo forc e tyre fryt i viteve t shumta t trajnimit t pand dhe i pun s njer q i kan ndihmuar ata trajner mjek masazhist

Por nuk duhet l kurrsesi n harres edhe predispozicioni gjenetik, arsyeja kryesore, baz fal s cil arrihen rezultate t tilla t jasht impresionuese. N k rast gjenotipi i tij p ne referenc etalon. Dhe ne nd p p t identifikuar arsyet n baz t t cilave ai ka arritur nj sukses t till M pas ne krahasojm kombinimin e gjeneve t tij me kombinimin e sportist m t rinj p t p se sa t af jan ata p gjenotipit me sportist elitar dhe n kan shans p tu b figura po t tilla t shquara n sport.

Gjenetika sportive u b shum popullore duke filluar q nga viti 1998, kur u zbulua gjeni i par p p cil sportive, pastaj u krijuan laborator n Sh Petersburg dhe Mosk Ildus Ahmetov i angazhuar n fush e gjenetik sportive p m shum se 12 vjet. Gjat k kohe ai dhe koleg e tij kan mbledhur nj koleksion rekord ADN sh prej 6.000 sportist nga lloje t ndryshme sportesh dhe konstaton se 70% e arritjeve t larta n sportet individuale parap nga gjenet. K t shumta n k fush po realizohen aktualisht nga mjaft vende, por zyrtarisht, me p t Kin seleksionimin (p n nivelin e ekipeve komb nuk e b askush. Ildus Ahmetovtregon si m posht vijon:

Ne n komunitetin shkencor komunikojm me koleg tan nga vendet e tjera. Duke gjykuar nga fjal e tyre, ata tani p tani gjith e b n nivelin e zhvillimeve shkencore. Kjo do t thot se ata akoma nuk jan angazhuar me aplikimin e k zhvillimeve n jet sepse,
collezione peuterey Shkenca dhe teknologjit
s pari, kan nj baz ende t ul provash, dhe, s dyti, zgjedhja e sportist t talentuar shum m modeste se n Rusi apo Kin Deri tani ata po b vet hapa t kujdessh n k drejtim.

Rusia, me t v nj vend pionier n aspektin e zbatimit praktik t studimeve t k natyre. Vitin e kaluar Komiteti i Sportit i Mosk ka zhvilluar me fondet e veta testimin n shkall t gjer t sportist t rinj. Edhe pse vet sportist e rinj, nd m sakt prind e tyre, mund ta kryejn n m t pavarur nj studim t till Kjo m aktuale p ata prind q ushqejn e p ta b f e vet kampion olimpik. Ata vet i rekomandojn njeriut, q i n testimit,
collezione peuterey Shkenca dhe teknologjit
p tu marr me nj lloj t caktuar sporti.